Logopedie

Tot het werkveld van een logopedist behoren spraakmoeilijkheden, taalproblemen, stemstoornissen, vloeiendheidsproblemen, leerstoornisssen, communicatie en gehoorproblemen. De problemen kunnen in de ontwikkeling of als gevolg van een aandoening ontstaan.

Elke logopedist wordt opgeleid om al deze stoornissen te onderzoeken en behandelen. Om de kwaliteit van de logopedie hoog te houden, worden hierna nog regelmatig bijscholingen gevolgd. Een logopedist kan dus gespecialiseerd zijn in een welbepaalde stoornis.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een afspraak?

Aangezien ik een geconventioneerde logopediste ben, is het honorarium en het terugbetalingstarief van een behandeling wettelijk vastgelegd. Voor een groot aantal stoornissen is er een tegemoetkoming voorzien via de mutualiteit. Omdat de tarieven geregeld veranderen, neemt u hiervoor het best contact op met mij of kan u surfen naar www.riziv.fgov.be.

Hoelang duurt een sessie?

Voor kinderen jonger dan 10 jaar duurt een sessie telkens 30 minuten (= wettelijk bepaald). Vanaf 10 jaar werken we 30 of 60 minuten, afhankelijk van de stoornis en de aandachtsspanne van de cliënt.

Kan ik ook zonder afspraak langskomen?

Neen, ik werk enkel op afspraak. Personen die logopedie opstarten krijgen een vaste wekelijkse afspraak.

Werk je enkel met kinderen of ook met volwassenen?

Ik werk zowel met kinderen als volwassenen.

Hoe kan ik betalen voor de sessie?

Betalingen gebeuren steeds per overschrijving.

Waar gaan de afspraken door?

De afspraken vinden bij voorkeur plaats in de praktijk (Menneken 14, 9968 Bassevelde). Indien niet anders mogelijk, kan het ook op school doorgaan mits toestemming van de directie. Voor volwassenen die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen, zijn huisbezoeken mogelijk. Hiervoor worden geen verplaatsingskosten aangerekend.